BURGER | USA

by - září 28, 2017


Zdravím,
dneska tu máme takový recept nerecept, ale proč se s vámi nepodělit. Berte to jako inspiraci na rychlý oběd nebo večeři. :)
* Příště na vás bude čekat nějaká pořádná specialita!

Na burger budeme potřebovat:
• 4 bulky
• 500g mletého hovězího masa
• plátky slaniny
• čedar (nebo toustový sýr)
• listy ledového salátu
• 1 červená cibule
• 2 rajčata
• kečup a hořčice
• sůl, pepř a worcestrová omáčka 
• olivový olej

Mleté maso ochutíme lžící worcesteru, solí a pepřem a vytvarujeme si 4 burgery ve velikosti bulky. Uprostřed je lehce promáčkneme, aby se nám při pečení tolik nestáhli. Potřeme je olejem a dáme péct do trouby předehřáté na 200°C tak 5-10minut, aby maso nebylo úplně propečené a vysušené. Když se nám maso dělá, připravíme si listy salátu a nakrájíme zeleninu na kolečka. Cibulku si necháme zesklovatět a vrhneme se na bulky. Kdo má čas a odvahu, může se vrhnout na domácí bulky, u mě byl však hlad silnější a proto jsem si práci usnadnil. Nemám rád klasickou "sladkou" bulku, a proto jsem se vydal do Globusu, kde mají své vlastní pečivo na burgery. Bulky jsem doma rozkrojil napůl, potřel vejcem, posypal sezamovými semínky a dal rozpéct do trouby k burgerům. Po vytažení z trouby namažeme obě strany bulky oblíbenou omáčkou, přidáme zeleninu, maso a sýr (nebojte se burger pořádně naplnit). Můžeme servírovat!
* Kdo by chtěl, může si ještě jako přílohu připravit domácí bramborové hranolky



Tak teď už jen dobrou chuť! 
Jirka

You May Also Like

2 komentářů