PHO BO TAI | VIETNAM

by - července 26, 2017


Zdravím,
v dnešním článku se společně podíváme na přípravu oblíbené vietnamské polévku PHO. Výraz pho označuje ploché rýžové nudle a zároveň také polévku, které jsou součástí. Základem receptu je vývar, koření, bylinky, nudle a v našem případě také hovězí maso, neboť vyzkoušíme Pho bo tai, tedy variantu s hovězím masem nakrájeným na tenoučké plátky, které se nám po zalití vývarem samy uvaří.
Na vývar budeme potřebovat: • 3 velké morkové kosti • 1 velkou cibuli • 50g čerstvého zázvoru • 1 kousek skořice • 5 hvězdiček badiánu • 3 tobolky kardamomu Do polévky budeme potřebovat: • rýžové nudle • kus falešné svíčkové nebo plece • svazek koriandru • 4 jarní cibulky • mungo klíčky • 1 chilly papričku • ½ citrónu Kosti pečlivě omyjeme, přidáme do hrnce se studenou vodou a přivedeme k varu. Když se nám voda vaří, ubereme trochu plamen a sbíráme z hrnce světle šedou pěnu. Stranou si na pánvi opražíme do hněda rozkrojenou oloupanou cibuli a koření. Když se nám přestane tvořit pěna, přidáme do hrnce cibuli a směs koření. Vývar vaříme cca 4-5hodin a pokud je třeba, přiléváme vodu. Na závěr dochutíme solí.



Do misky si připravíme porci hotových nudlí, na ně na tenké plátky nakrájené hovězí maso, mungo klíčky, posekaný koriandr a jarní cibulku. Vše zalijeme hotovým horkým vývarem a podáváme.




Dochutit můžeme chilli papričkou a kapkou citrónu. Dobrou chuť.
Jirka

You May Also Like

1 komentářů